Pronađeno: 6 proizvoda
Primena
 • Niskoemisiono staklo

  Niskoemisiono staklo se proizvodi u termo paketu. Sa unutrašnje strane je prekriveno niskoemisionom folijom. Kao što i sam naziv govori radi se o metalnoj foliji koja smanjuje emisiju UV zraka. Nedozvoljava prodor štetnih UV zraka. Ne smanjuje prodor sunčeve svetlosti te je pogodno za slabije osvetljene stanove ili kuće. Takođe, prostor između 2 stakla puni se Argonom zbog sprečavanja prodora toplote i hladnoće. Može biti dvoslojno ili troslojno. Staklo je proizvođača Guardian iz Luxemburga.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Visokoenergetsko staklo

  Visokoenergetsko staklo je sa unutrašnje strane prekriveno višeslojnom srebrnom folijom koja u značajnoj meri smanjuje emisiju UV zraka. Osim toga staklo nedozvoljava grejanje prostorija u vrelim letnjim danima. Smanjuje prodor sunčeve svetlosti te nije pogodno za slabije osvetljene stanove ili kuće. Takođe, prostor između 2 stakla puni se Argonom zbog sprečavanja prodora toplote i hladnoće. Može biti dvoslojno ili troslojno. Zovu ga još i četiri godišnja doba ili ClimaGuard. Staklo je proizvođača Guardian iz Luxemburga.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Lamelirano staklo

  Laminirano (lamelirano) staklo je sastavljeno od dve ili više ploča float (ili nekog drugog) stakla zajedno zalepljenih folijom. Ovo se staklo prilikom pucanja se raspada u male komadiće i ostaje zalepljeno za foliju i zbog toga se koristi kao sigurnosno staklo tamo gde postoji mogućnost lomljenja stakla. Koristi se i za šoferšajbne vozila. Funkcija je da se prilikom lomljenja stakla ne rasipa i ne može da povredi. Staklo je proizvođača Guardian iz Luxemburga.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Kaljeno staklo

  Termički obradjeno Kaljeno staklo je staklo koje je termički obrađeno u specijalnim pećima kako bi mu se povećala čvrstoća na udar i čvrstoća na savijanje. Prilikom loma raspada se na velik broj malih komadića tupih rubova što mu povećava sigurnost pri korišćenju. Koristi se tamo gde je potrebna veća čvrstoća na udar (npr. stakleni krovovi ili staklene fasade). Staklo je proizvođača Guardian iz Luxemburga.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Sound Control staklo

  Sound Control Termo Staklo predstavlja dvoslojno ili troslojno staklo od kojih je jedno staklo Sound Control. Ovo staklo je sastavljeno od 2 sloja stakla i specijalnom folijom između njih koja ima namenu da spreči prodor vibracija a samim tim i zvuka. Proizvodi se u različitim debljinama i kombinuje sa drugim vrstama stakla (niskoemisiono, visokoenerbetsko, kaljeno...dezenirano) Staklo je proizvođača Guardian iz Luxemburga.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Staklo lajsne

  Staklo lajsne imaju estetsku funkciju i nalaze si između 2 stakla. Zaštićeni su od prašine. Mogu biti različitih boja, najčešće u boji stolariji ili zlatne. Mogu se izraditi u najrazličitijim oblicima.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik

Staklo

Staklo je materijal koji se ne nalazi u prirodi. Iako poznato i korišteno od davnina i danas je nezamjenjiv materijal u svakodnevnom životu. Staklo se dobiva taljenjem osnovnih sirovina: kvarcnog peska, sode i vapnenca. Staklo se upotrebljava u mnogim područjima: građevinarstvu, prehrambenoj i elektronskoj industriji, za izradu instrumenata i ukrasnih predmeta, itd.

Staklo