Kolika je garancija na stolariju?

Najčešća pitanja

Garancija na stolariju, prozore i vrata

 

Garancija predstavlja obavezu prodavca da će u određenom roku popraviti kvar na prodatom predmetu.

Ukolliko je ugradnja stolarije vaš dom vaša sledeća investicija, sigurno se pitate kolika joj je garancija?

Možda ste već od nekog čuli ili pročitali na internetu da firme koje prodaju i ugrađuju stolariju daju garanciju od 10 godina? Da li je to stvarno tako i pod kojim uslovima imate pravo na tu garanciju?

Ovaj tekst će vam pomoći da otkrijete kako doći do desetogodišnje garancije, kako se održava stolarija i zašto je važno da kupite stolariju od renomirane firme.

 

Garancija: razbijanje mita

 

Garancija često predstavlja marketinški trik.

Niko nije u stanju da vam da garanciju od 10 godina, a da vas ne obaveže na redovne servise i pravilno rukovanje. To je dobro jer ćete tako biti pažljiviji i odgovorno se ponašati prema svojim prozorima i vratima.

Garanciju na stolariju firme neretko daju usmeno, bez garantnih listova, pa na njih često i zaboravite. Na taj način propuštate priliku da preventivno prekontrolišete svoju stolariju i umanjite šanse za kvar.

Firme se često otvaraju i zatvaraju, pa ako pružite poverenje nestabilnoj kompaniji, nećete moći da iskoristite besplatan servis ili popravku u garantnom roku. To vas dovodi do nepotrebnog troška i unajmljivanje novih majstora.

Zbog svega navedenog je važno da odaberete kompaniju koja dugi niz godina uspešno posluje jer je njen status i dug opstanak na tržištu jedan od glavnih elemenata sigurnosti.

Ozbiljne kompanije ne bi smele da daju velike garancije, ako vas ne obavežu na redovno servisiranje. Najčešće vam daju garantni rok od 2 do maksimalno 5 godina, uz obavezne redovne servise.

Po isteku 5 godina, ukoliko ste se adekvatno odnosili prema prozorima i vratima, mogli biste dobiti i produžetak garancije.

Ako prozore koristite neadekvatno, proizvođači mogu da vam ne priznaju garanciju.

 

Održavanje stolarije

 

Neophodno je da stolarija bude napravljena od kvalitetnih materijala, ali da bi dugo mogle da se koriste sve njene dobrobiti, neophodno je da se stručno ugradi, kvalitetno ušteluje i redovno održava.

Ukoliko se vi, kao korisnik, bahato ponašate prema prozorima, ma koliko bili kvalitetni profili, okovi i stakla, taj prozor neće dugo izdržati.

Ako ste nepažljivi i otvorite prozor tako da ručicu prozora nije pod uglom od 90°, lako možete oštetiti okov. Takođe, prilikom otvaranja na kip, ručica se mora postaviti u pravilan položaj, inače može doći do oštećenja.

Zatvaranje i otvaranje vrata na silu može iskriviti čak i profil, a u takvim situacijama ni najbolji majstori ne mogu pomoći. Zbog toga je važno da pripazite na svoju stolatiju da bi vam duže trajala.

Svaki profesionalno montirani prozor sa kvalitetnim okovima, uz adekvatno korišćenje, može potrajati  decenijama.

           

Ako imate pitanja o našim proizvodima i garanciji, pozovite nas na 011/339 1769 i 069/208 55 70 ili nam pišite na office@mrdoor.rs