Pametna folija za stakla

Pametna folije zapravo predstavlja foliju za stakla kojom možete upravljati. Folija je originalno neprovidna i ponaša se kao mat folija, kroz nju prodire svetlost ali ne i pogledi. Prvenstveno je namenjena da spreči prodor UV zraka a da ne sprečava prodor svetlosti.

Čak i ukoliko je napolju totalni mrak a u prostoriji je jako svetlo kroz foliju se mogu videti samo konture predmeta koji se nalaze između izvora svetlosti i stakla.

U uslovima kada je smanjena spoljna svetlost folija može služiti i kao platno za projektovanje sadržaja.Ukoliko se koristi u zatvorenom prostoru između kancelarija može se koristiti u istim uslovima kao i svaki projektor. Smanjena svetlost

CENOVNIK

Pomoć pri ugradnji

saznaj više

Lokacije širom Srbije

saznaj više

Detaljni opis

Pametna folija u svom originalnom stanju (isključena) su zapravo polimerom raspršeni nasumično raspoređeni tečni kristali koji daju efekat zamagljenja i zamračenja.

U stanju kada se stave pod napon (uključe) kristali će se ustrojiti i postići ćemo totalno transparentni sloj.

Takođe folija je energetski efikasna i eliminiše prodor 99% UV zraka.

Primena ovog proizvoda je raznovrsna, korišćena je u različitim situacijama:

 - kao platno za projektovanje prilikom sasatanaka, a mimo sastanaka može biti transparentna ili mat

 - kao spoljna folija za zaštitu od sunčevih UV zraka ili pogleda

 - kao signalizacija da je zauzeta kabina toaleta ili telefonske govornice

 - kao reklamni bilbord na fasadi objekta

Foliju odlikuje veoma mala potrošnja električne energije 4W/m2. Radni vek folije je 80.000 radnih sati što je pri neprekidnom korišćenju nešto više od 9 godina, nakon toga folija će i dalje biti funkcionalna ali će postati prozirnija kad je isključena.

Širina folije:

 - 120cm

 - 150cm

Dužina Folije:

 - 500cm

Foliju je moguće nastavljati lepljenjem jedne folije do druge.

 

Odrzavanje Pametne Folije
 
Pametna folija se sastoji od dve folije izmedju kojih se nalaze tečni polimer kristali. Dobijanjem napona kristali menjaju svoju atomsku strukturu, pa folija iz neprovidne prelazi u prozirnu površinu. Upravo iz ovog razloga Pametna folija ne sme da dodje u kontakt sa vodom ili sa sredstvima za pranje stakala, jer postoji opasnost da voda napravi kratak spoj, te da folija bude ostećena ili čak prestane da radi.
 
Pametna folija se održava na sledeći način:
 
Na microfiber krpu blago naprskati 70% alkohol, pa foliju lagano prebrisati od gore na dole pokretima levo,desno. Pametna folija na sebi ima antistatički sloj, pa prašina sa nje spada. Stoga nije potrebno često brisati foliju. (preporuka je jednom mesečno). Posebno treba obratiti pažnju na ivice folije koje nisu zastićene lajsnama. Najbolje je da se cela površina stakla na strani na kojoj se nalazi folija održava na isti način kao što se održava I sama Pametna folija. Važno je da se folija održava iskljucivo kada je ugasena (neprovidna). Nakon brisanja obavezno sačekati nekoliko minuta pre ponovnog aktiviranja Pametne folije. Nikako se ne sme koristiti bilo kakav abrazivan material za tretiranje folije (sundjeri, žičice…), iskljucivo se koristi Mikrofiber krpa.

 

Prikaži više

Tehničke karakteristike

Prikaži više