Pronađeno: 40 proizvoda
Primena
Klizni
Harmonika-klizni
Materijal
Sistem otvaranja
 • Drveni okretno-nagibni prozori

  Okretno-nagibni prozori izrađuju se od drvenih višestruko lameliranih profila od Čamove, Borove, Hrastove, Meranti ili Jasenove građe. Mogu biti jednokrilni, dvokrili ili višekrilni u kombinaciji jednokrilnih i dvokrilnih. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Drveni prozori po meri kupca.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drveni otklopno-klizni prozori

  Otklopno-klizni prozori su zapravo prozori koji koriste sistem koji je pogodan za klizno otvaranje a obezbeđuje odlično dihtovanje. Krilo se ne otvara u prostor i time ne smeta kada se otvara. Izrađuju se od drvenih višestruko lameliranih profila od Smrče, Hrastove, Meranti ili Jasenove građe. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Izrađuju se po meri kupca

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drveni podizno-klizni prozori

  Podizno-klizni sistem je zapravo klizni sistem otvaranja prozora koji prilikom zaustavljanja u zatvoreni položaj može da se spusti na šinu i svojom gumom obezbedi odlično dihtovanje. Radi se u kombinaciji sa fiksnim elementima kako bi jedno krilo klizalo preko fiksa. A može se izraditi i sa dva krila u sredini i dva fiksa bočno. Često ovaj sistem nazivaju i Klizna Stena. Drveni profil može biti od Čamovine, Borovine, Hrastove ili Meranti građe.

  Prozori se izrađuju po meri i želji.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drveni harmonika-klizni prozori

  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa. Izrađuju se od drvenih višestruko lameliranih profila od profila od smreka, hrastove, Meranti ili Jasenove građe. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Harmonika prozori se prave po meri otvora.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu-Drvo okretno-nagibni prozori

  Okretno-nagibni prozori izrađuju se od aluminijumskih profila sa termoprekidom i drvenih profila od borove, čamove, hrastove ili bukove građe. Mogu biti jednokrilni, dvokrili ili višekrilni u kombinaciji jednokrilnih i dvokrilnih. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Izrađuju se u dimenzijama po meri otvora.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu-Drvo otklopno-klizni prozori

  Otklopno-klizni sistemi su rešenje za potrebe kliznog otvaranja uz odlična izolaciona svojstva. Krilo se blago pomeri ka unutra a potom može da kliza u stranu. Izrađuju se od aluminijumskih profila sa termoprekidom i drvenih profila od borove, čamove, hrastove ili bukove građe. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Prave se u veličinama po meri.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu-Drvo podizno-klizni prozori

  Alu-Drvo podizno klizni prozori predstavljaju sistem gde je aluminijum noseći materijal, sa drvenom oblogom sa unutrašnje strane. Podizno klizni sistem jeste klizni sistem sa najboljim izolacionim svojstvima. Može biti jednokrilni, dvokrilni, trokrilni ili  u kombinaciji sa fiksnim elementima.

  Podizno-Klizni prozori proizvode se po meri u skladu sa ograničenjima.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu-Drvo harmonika-klizni prozori

  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa velikih širina. Izrađuju se od aluminijumskih profila sa termoprekidom i drvenih profila od borove, čamove, hrastove ili bukove građe. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Prave se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drvo-Alu okretno-nagibni prozori

  Okretno-nagibni prozori izrađuju se od drvenih višestruko lameliranih profila od borove, čamove, hrastove ili bukove građe sa aluminijumskom oblogom sa spoljne strane. Mogu biti jednokrilni, dvokrili ili višekrilni u kombinaciji jednokrilnih i dvokrilnih. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Izrađuju se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drvo-Alu otklopno-klizni prozori

  Otklopno-klizni ili često zvani Kombi sistem (kao zadnja vrata na kombiju) prvo povučete prema sebi da legne u šinu a potom kliza po istoj šini, Za razliku od ostalih kliznih sistema ovaj mehanizam ima diht gume i odlično dihtuje. Izrađuju se od drvenih višestruko lameliranih profila od borove, čamove, hrastove ili bukove građe sa aluminijumskom oblogom sa spoljne strane. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Izrađuju se po merama otvora.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drvo-Alu podizno-klizni prozori

  Drvo-Alu podizno klizni prozori su zapravo prozori izrađeni od drvenih profila, sa aluminijumskom oblogom sa spoljne strane. Aluminijumska obloga ima funkciju da zaštiti drvo od kiše, vetra, UV zraka i ostalih vremenskih uticaja. Klizanje se vrši tako što se krilo podigne na kolica i kliza levo-desno. Kada se zatvara, krilo se dovede u zatvoren položaj, i krilo se spusti. Tom prilikom krilo i gume legnu na šinu i obezbede savršeno dihtovanje.

  Izrada u dimenzijama po zahtevu klijenta.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Drvo-Alu harmonika-klizni prozori

  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa. Izrađuju se od drvenih višestruko lameliranih profila od borove, čamove, hrastove ili bukove građe sa aluminijumskom oblogom sa spoljne strane. Drvena stolarija je stolarija koja postiže najbolje rezultate u vidu termo izolacije.

  Prave se po meri.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Krovni prozor - srednje vešanje

  Krovni prozori sa središnjim vešanjem praktični su i predstavljaju pravu vrednost za novac. Ručku za upravljanje smo postavili u gornji deo prozora kako biste imali dovoljno prostora za rukovanje prozorima i postavljanje nameštaja direktno ispod njih. Praktična ručka omogućava jednostavno otvaranje, zatvaranje i ventilaciju. Kada zarotirate krilo i učvrstite ga u tom položaju, obe ruke će vam biti slobodne za čišćenje spoljne strane stakla.

  Izrađuju se isključivo u standardnim dimenzijama.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Krovni prozor - gornje vešanje

  Potkrovlje nije potpuno bez predivnog pogleda na prirodu ili na grad. Kada su potpuno otvoreni, naši krovni prozori s gornjim vešanjem pružaju vam neometan pogled, a prozorsko krilo pritom služi kao mini krov iznad otvora prozora. Budući da se ručica nalazi u dnu prozora, VELUX krovni prozori s gornjim vešanjem se jednostavno otvaraju i zatvaraju. Kako bi čišćenje bilo sasvim jednostavno, prozor se može rotirati oko središnje ose.

  Prave se po standardnim merama.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Cabrio krovni balkonski prozor

  Otvorite svoje potkrovlje u potpunosti - pustite još više svetlosti i svežeg vazduha u prostor uz pomoć VELUX CABRIO krovnog balkona. Ovaj inovativni proizvod dodaće novu dimenziju prostoru pod kosim krovom. Omogućava vam da uživate u dnevnoj svetlosti, predivnom pogledu i prosto priziva prirodu u vaš prostor.

  Prave se u standardnim dimenzijama (94 x 252 i 114 x 252) za nagib krova 35 - 53 stepeni.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Krovni prozor - terasna vrata

  Otvorite svoje potkrovlje u potpunosti - pustite još više svetlosti i svežeg vazduha u prostor uz pomoć VELUX sistema krovnih terasa. Ovaj inovativni proizvod dodaće novu dimenziju prostoru pod kosim krovom.

  Krovna terasna vrata prave se samo za nagib krova od 35 - 53 stepeni. i dimenzije 78 x 109+136cm.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Okretno-nagibni PVC Eco prozori

  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam). PVC Eco stolarija predstavlja ekonomsku klasu stolarije sa osnovnim okovima, petokomornim profilima i dvoslojnim niskoemisionim staklom.

  Izrada po meri.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Okretno-nagibni PVC Standard prozori

  O-N (Okretno nagibni) PVC Standard stolarija predstavlja preporučenu klasu stolarije sa Premium okovima, petokomornim profilima i troslojnim visokoenergetskim staklom. Naša su preporuka za gradske uslove. Odličan odnos cene i kvaliteta. Obezbeđuju adekvatnu uštedu energije u svim uslovima grejne sezone. Koristimo Niskoemisiona ili Visokoenergetska stakla u zavisnosti od orijentcije prozora. Pogodni su za izradu u različitim oblicima.

  Prozori po meri.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Okretno-nagibni PVC Lux prozori

  PVC Lux stolarija predstavlja visoku klasu stolarije sa Premium okovima, sedmokomornim profilima sa tri diht gume i troslojnim visokoenergetskim staklom. Namenjena je za ekstremne uslove. Planinske hladne zime i primorske visoke temperature kao i velike razlike dnevnih i noćnih temperatura.

  Izrađuju se po meri.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Otklopno-klizni PVC Eco prozori

  Otklopno-klizni prozori koji se još nazivaju i VW (VolksWagen) zbog klizanja kao bočna vrata na kombiju, jeste klizni sistem koji se izrađuje iz 2 ili više delova. Krilo koje kliza i fiksni deo preko koga to krilo kliza. PVC Eco stolarija predstavlja ekonomsku klasu stolarije sa osnovnim okovima, petokomornim profilima i dvoslojnim niskoemisionim staklom.

  Prozori po meri.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Otklopno-klizni PVC Standard prozori

  Otklopno-klizni PVC prozori su prozori koji se izrađuju od PVC profila sa okovom koji omogućava otklopno klizanje krila preko fiksne površine i time obezbeđuju da krilo ne smeta kada se prozor otvoren.  PVC Standard stolarija predstavlja preporučenu klasu stolarije sa Premium okovima, petokomornim profilima i troslojnim visokoenergetskim staklom.

  Proizvode se po meri otvora.
   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Otklopno-klizni PVC Lux prozori

  Otklopno-klizni prozori se otvaraju otklopnim klizanjem krila ka unutra a potom u stranu. Krilo se prvo povuče na unutra a potom kliza po šini u stranu preko fiksnog dela prozora. Dihtovanje ovih prozora je mnogo bolje u odnosu na ostale klizne sisteme. PVC Lux stolarija predstavlja visoku klasu stolarije sa Premium okovima, sedmokomornim profilima i troslojnim visokoenergetskim staklom.

  Izrada po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Podizno Klizni PVC prozori Premidoor 76

  PVC podizno-klizni sistemi izražuju se od PVC profila. Poseban sistem profila izrađen je za potrebe obezbeđivanja savršenog dihtovanja kliznih prozora. Trocal Premidoor 76 je zapravo 5-komorni PVC profil širine 76mm, sa 2 diht gume i 3-slojnim staklom.

  Izrada po meri otvora.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Podizno Klizni PVC prozori Premidoor 88

  Podizno-klizni Trocal Premidoor 88+ je najbolji PVC podizno klizni sistem sa najboljim svojstvima na tržištu. Sistem se sastoji u šinama po kojima krilo kliza, i kolicima koja podižu krilo da bi klizalo i kad spusti krilo na šinu obezbedi savršeno dihtovanje. Trocal Premidoor 88+ je zapravo 5-komorni PVC profil širine 88mm, sa 2 diht gume i 3-slojnim staklom.

  Izrađuju se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Harmonika-klizni PVC Standard prozori

  Harmonika (Harmo-klizni) prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa. PVC Standard stolarija predstavlja preporučenu klasu stolarije sa Premium okovima, petokomornim profilima i troslojnim visokoenergetskim staklom.

  Prozori se prave po meri.
   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Hladni Etem E1000 prozori

  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam). Aluminijumski prozori od hladnih profila. Alu hladna stolarija predstavlja nižu klasu aluminijumske stolarije, koja se koristi za unutrašnje pregrađivanje, podrumske, garažne prostorije ili na mestima gde nije potrebna izolacija između prostorija. Nije pogodan za stambene objekte, usled veće razlike u temperaturi, dolazi do kondenzacije i na stolariji se pojavljuje vlaga.

  Izrađuju se po meri i želji.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Trocal Premiline klizni prozor

  Klizni prozori predstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora. Koriste se za zastakljivanje terasa, unutrašnje odvajanje prostorija... Kliznaje se odvija po kliznim šinama tako što svako krilo poseduje točkiće. Dihtovanje se obezbeđuje četkicama. To nije savršen vid dihtovanja. Sva krila ovog sistema mogu se pomerati. Trocal Premiline je zapravo 3-komorni PVC profil širine 80mm štok i 54mm krilo, sa 2-slojnim staklom.

  Izrađuju se po meri.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Standard prozori Alumil M11000

  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam). Aluminijumski prozori sa termo-prekidom. Alu Standard stolarija predstavlja visoku klasu stolarije sa Premium okovima, profil sa termoprekidom i troslojnim visokoenergetskim staklom.

  Izrada po meri.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Eco prozori Etem E45

  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam). Aluminijumski prozori sa termo-prekidom. Alu Eco stolarija predstavlja preporučenu klasu stolarije sa Premium okovima, profil sa termo prekidom i dvoslojnim niskoemisionim staklom. Prave se po meri otvora.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Lux prozori Elvial E8500 exlusive

  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam). Aluminijumski prozori sa termo-prekidom. Elvial 8500 exlusive Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori sa najboljom termoizolaciom medju aluminijumskim prozorima. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam). Izrađuju se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Klizni prozori Etem E1600

  Klizni prozori su praktični zbog toga što njihovim otvaranjem krila ne zauzimaju prostor već klize jedno pored drugog. Prozori izrađeni od hladnih profila. Okov za klizne prozore ne dozvoljava upotrebu gume za dihtovanje, već se u ovom slučaju koriste četkice. Četkice ne mogu obozbediti dobro dihtovanje. Time se klizni prozori koriste da zastakljivanje terasa ili pregrađivanje prostorija gde nije neophodno obezbediti savršeno dihtovanje. Za dobro dihtovanje preporučuju se Podizno klizni ili otklopno klizni prozori i vrata.

  Izrada po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Klizni prozori Alumil Etem E52

  Klizni prozori su praktični zbog toga što njihovim otvaranjem krila ne zauzimaju prostor već klize jedno pored drugog. Profili sa termoprekidom. Okov za klizne prozore ne dozvoljava upotrebu gume za dihtovanje, već se u ovom slučaju koriste četkice. Četkice ne mogu obozbediti dobro dihtovanje. Time se klizni prozori koriste da zastakljivanje terasa ili pregrađivanje prostorija gde nije neophodno obezbediti savršeno dihtovanje. Za dobro dihtovanje preporučuju se Podizno klizni ili otklopno klizni prozori i vrata.

  Izrada po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Hladni prozori Otklopno-klizni E1000

  Otklopno-klizni prozori predstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema. Alu hladna stolarija predstavlja nižu klasu aluminijumske stolarije, koja se koristi za unutrašnje pregrađivanje, podrumske, garažne prostorije ili na mestima gde nije potrebna izolacija između prostorija. Nije pogodan za stambene objekte, usled veće razlike u temperaturi, dolazi do kondenzacije i na stolariji se pojavljuje vlaga. Izrađuju se po meri.

   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Standard prozori Otklopno-klizni Alumil M11000

  Otklopno-klizni prozori predstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema. Alu Standard stolarija predstavlja visoku klasu stolarije sa Premium okovima, profil sa termoprekidom i troslojnim visokoenergetskim staklom. Prave se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Eco Otklopno-klizni prozori Etem E45

  Otklopno-klizni prozori predstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema. Alu Eco stolarija predstavlja preporučenu klasu stolarije sa Premium okovima, profil sa termo prekidom i dvoslojnim niskoemisionim staklom. Proizvode se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Alu Lux Elvial prozori E8500 exlusive otklopno klizni

  Otklopno-klizni prozori predstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema. Prave se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Podizno-klizni Alu prozori Alumil S560

  Podizno-klizni prozori su odlično rešenje za dobro dihtovanje. Izrađuju se od Aluminijumskih Profila grčkog proizvođača Alumil. izrađuju se sa šinama jednošinskim, dvošinskim i trošinskim. Ovaj sistem obezbeđuje savršeno dihtovanje za razliku od ostalih kliznih sistema.

  Izrađuju se po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Podizno klizni Alu prozori Elvial E6700

  Podizno-klizni prozori predstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo podigne a zatim može da klizi u stranu. Postoje jednošinski, dvošinski i trošinski sistemi. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.

  Izrada po meri.
   

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Harmonika klizni prozori Alumil M9800 hladni

  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Hladni profili bez termo-prekida. Pogodni su za zastakljivanje terasa. Alu hladna stolarija predstavlja nižu klasu aluminijumske stolarije, koja se koristi za unutrašnje pregrađivanje, podrumske, garažne prostorije ili na mestima gde nije potrebna izolacija između prostorija. Izrada po meri.

   

  Pogledaj detaljnije Cenovnik
 • Harmonika klizni prozori Alumil M19800 termo

  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Profili sa termo-prekidom. Pogodni su za zastakljivanje terasa.
  Izrada po meri.

  Pogledaj detaljnije Cenovnik

Prozori

Osnovne funkcije prozora i balkonskih vrata su da štiti od hladnoće i toplote, od prodora padavina, prašine, nečistoća i buke a takođe i da obezbede prodoru svetlost i povremeno provetravanje. 40% energije gubi se preko prozora, 22% preko zidova, 16% preko podova, 7% preko tavana, a ostalih 15% na druge načine. Prozori dopunjuju formu svakom domu kao ni jedan drugi građevinski element. Prvenstveno, oni predstavljaju stil svakog doma. Važni elementi su: veličina, proporcija, forma i boja. Osim standardnih pravougaonih formi oni mogu biti izrađeni u bezbroj različitih oblika.

Prozori